Willie Smith Kingston Black 2022

Het is 4 jaar geleden dat ik voor het laatst de jaarlijkse release van Willie Smiths Kingston Black had. Ik heb er toen erg van genoten. Maar de vraag is hoe is het in de loop der jaren veranderd en is het nog steeds zo lekker?

Het oude idee was dat je van één appelsoort geen waardevolle cider kon maken, tegenwoordig vervaagt die perceptie snel. Er is altijd één uitzondering op die regel geweest en dat zijn ciders gemaakt van de Kingston Black-appel.

Sinds ik deze vintage cider voor het laatst heb geprobeerd, is Wille’s van cidermaker veranderd en natuurlijk is er het verschil in de sessies dat nooit twee keer hetzelfde zal zijn. Sommige dingen blijven hetzelfde. Het gebruikt nog steeds lokale appels en het is nog steeds gebotteld. Bonusfeit – Deze incarnatie is 0,8% sterker, dus dat is iets.

De neus

Verwacht een grote portie gestoofde appel die op de maat danst met steenfruit. Er is de kleinste hoeveelheid rozenbloesem die daar gewoon op de achtergrond zit te wachten om gevonden te worden.Willie Smith Kingstong Black 2022 cider achteretiket

De smaak

Het is scherp, het is droog en het heeft een lange afdronk. Het is ongeveer net zo complex als je kunt krijgen van een enkele cidersoort. Er is de minste hoeveelheid van die droge, stoffige, bijna schapenwolachtige funk die je laat weten dat het een Willie Smiths is zonder dat je het etiket op de fles van 750 ml hoeft te lezen, ik vind dit leuk aan hun ciders. Het grootste deel van het smaakprofiel is zo typerend voor een Kingston-zwart met die rijke gekookte appelsmaak en stevige tannines, maar wat dit onderscheidt, is de pit van de citroen laat in de slok. Dat zuur met een citrusthema geeft het die lange afdronk.

Laatste gedachten over de Willie Smiths Kingston Black 2022

De vorige keer had het citrus, maar het leek meer op een sinaasappel, hier slingert het naar citroen, waardoor het wat meer frisheid krijgt om de smaak van gekookte appel in evenwicht te brengen. Het heeft nog steeds alle kenmerken van de cidermakers van Huon Valley.

Het is echt een cider voor liefhebbers van cider, hij houdt zich niet in met voldoende zuren, grote tannines en een grotere smaak. Ik heb geen slecht voorbeeld van een Kingston Black-cider gezien, maar dit is een verdomd goede.

ProductKingston Black 2022 van Willie Smith
Bedrijfvan Willie Smith
ZoetheidGemiddeld droog
ALC/VOL7%
Websitewilliesmiths.com.au
Land van oorsprongAustralië
RegioHuon Valley, Tasmanië

Appelazijn
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart