Turncoat Cidery’s Madeira Cask Cider

Het gebeurt niet elke dag dat ik een cider probeer die net zo nieuw en mysterieus is als Madeira Cask Cider van Turncoat Cidery. Ik wilde iets nieuws proberen op een donkere winternacht in die vreemde tijd van stilte na de feestdagen.

Turncoat Cidery is een opkomende kleine cidery op de historische boerderij van Benedict Arnold, waar alle appels uit Rhode Island worden gebruikt. Madeira Cask Cider intrigeerde me vooral omdat ik Madeira nog nooit heb geproefd. Voor mij is het altijd een van de bijna oneindige lijst met dranken geweest die opduiken in romans die mijn nieuwsgierigheid al jaren hebben gewekt. Voor wat aanvullende achtergrondinformatie wendde ik me tot zowel online bronnen als de cidermaker van Turncoat.

Ik zal meer naar de website van Turncoat Cidery linken voor de toekomst dan voor het heden: https://turncoatcidery.com/

Volgens de Connecticut en Rhode Island Beverage Journal, “Gebruikmakend van 16 traditionele cidervariëteiten, waaronder Golden Russet, Ashmead’s Kernel, Harrison, Arkansas Black, Whitney en Roxbury Russet – Turncoat! boeren biologisch en volgen fermentatietechnieken met lage intrusie om een ​​geweldig karakter toe te voegen aan hun productie in kleine series.” De cider is verkrijgbaar via distributie en bij restaurants.

Dit is wat er op het etiket van de cider staat.

Madeira Cask Cider Turncoat-ciders worden gemaakt van oude ciderappels die worden geteeld op Fox Hill Farm, een prachtige zoutwaterboerderij aan de voet van Narragansett Bay, Rhode Island en de boerderij uit het koloniale tijdperk van Benedict Arnold. Vandaag eren we de tradities van het maken van cider in het verleden door een doordachte vermenging van bitterzoete en bitterscherpe appels om onze cider zowel nuance als karakter te geven.

Deze specifieke cider ging ongeveer 6 maanden geleden in de fles.

Uiterlijk: wazige zandkoekkleur van gemiddelde intensiteit, geen zichtbare luchtbellen

De kleur van de Madeira Cask Cider doet me denken aan perfect gebakken zandkoekjes; het is goud maar voorzichtig. Ik zie geen zichtbare luchtbellen en de cider heeft een zachte waas.

Aroma’s: petrol, abrikoos, leer, walnoten, paddenstoelen

Deze descriptoren schetsen een beeld voor mij, net zoals de aroma’s van Madeira Cask Cider dat doen. Dit is een verhaal van volwassen, aardse en wilde geuren. Het is erg bosachtig met tonen van abrikoos, walnoot en paddenstoelen. De cider ruikt echter niet alleen naar sprookjesbos; Ik krijg ook petrol en leerachtige elementen. Ik waardeer de multidimensionale funk die gaande is enorm!

Zoetheid/droogheid: kurkdroog

Deze cider is droog. Vraag er niet om dat het zoet is.

Smaken en drinkervaringen: sprankelend, citroen, rokerig en funky

De smaken van deze cider komen heel natuurlijk voort uit de aroma’s. De Madeira Cask Cider heeft enkele van de vat- en oxidatiegerelateerde tonen die meer geassocieerd worden met Madeira zelf: walnoot, hazelnoot en sinaasappelschil. Er is echter meer; deze cider is sprankelend, met tonen van citroen, vat en rook.

Dit is een funky cider waarvan ik denk dat hij fans van zowel Britse ciderprofielen als echt droge ciders het meest zal aanspreken. Gelukkig ben ik dol op beide! Ik hou van de zuurgraad, soberheid en uitdaging van de cider. De hele ervaring is hoekig en hartig. Het kan prachtig tegen een stevige maaltijd, maar de cider is complex genoeg om op zichzelf te genieten. Lief.

Appelazijn
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart