Wassail van Big Fish Cider Co

Laten we de ciderdekking van dit jaar beginnen met Big Fish Cider Co.’s Wassail! Een Wassail is een feest en een collectief ritueel om gemeenschap te creëren en goede oogsten te brengen, dus het lijkt een veelbelovende manier om een ​​nieuw jaar te beginnen! Op veel goede en heerlijke dingen voor ons allemaal.

Big Fish Cider Company is gevestigd in Monterey, Virginia. De cidery werd opgericht in 2015, hoewel de cidermaker Kirk Billingsly meer dan twintig jaar thuis cider maken op zijn naam had staan ​​voordat hij met Big Fish begon.

Hier is een beetje over hoe de cidery op de website wordt geïntroduceerd.

We maken ciders met lokaal geteelde appels en traditionele technieken om volledig nieuwe smaken te creëren. Onze cider is verkrijgbaar in een reeks halfdroge tot halfzoete melanges, evenals seizoensaanbiedingen.

Big Fish heeft meerdere best in class, gouden, zilveren en bronzen prijzen gewonnen bij de Great Lakes Cider and Perry Competition. We hebben ook zowel de Good Food Award als een Made in Virginia Award gewonnen.

Meer achtergrondfragmenten verschijnen in al mijn eerdere beoordelingen van Big Fish Ciders, die teruggaan tot de eerste verschijning van de cidery in 2018. Hier is de volledige lijst.

Punk en Henry (mijn #2 favoriete cider van 2022): http://alongcameacider.blogspot.com/2022/03/cider-review-big-fish-cider-cos-puck.html

En voor het geval je de lijst met favorieten niet hebt gezien: http://alongcameacider.blogspot.com/2022/12/my-favorite-10-ciders-of-2022.html

Virginia Hewes Crab (mijn #1 favoriete cider van 2020!): http://alongcameacider.blogspot.com/2020/10/cider-review-big-fish-cider-co-virginia.html

Wilde weide: http://alongcameacider.blogspot.com/2020/05/cider-review-big-fish-cider-cos-wild.html

Allegheny Gold (mijn #3 cider uit 2019): http://alongcameacider.blogspot.com/2019/01/cider-review-whitewood-cider-company.html

Highland Scrumpy (mijn #3 cider uit 2018): http://alongcameacider.blogspot.com/2018/08/cider-review-angry-orchard-ciders.html

Church Hill Blush: http://alongcameacider.blogspot.com/2018/05/very-perry-may-aeppeltreows-orchard.html

Een van de beste manieren om meer te weten te komen over Big Fish Cider, is door de homepage hier te bezoeken: https://www.bigfishcider.com/

Als je meer wilt lezen over wassailing, raad ik Dr. Maria Kennedy’s uitstekende blogpost over Wassails oud en nieuw aan: https://ciderwithmaria.com/2022/12/19/wassail-a-how-to-for-new-traditions/

Dit is wat Big Fish Cider te zeggen heeft over de Wassail.

Still gold natuurlijk troebel Medium Sweet cider met Jonagold, Pink Lady, York en Stayman appels, 8,5% alc.

Van Oudnoors “ves heil” betekent letterlijk “wees gezond”. Glühweincider werd traditioneel gedronken als een integraal onderdeel van wassailing, een middeleeuwse Engelse drinktraditie om het volgende jaar een goede ciderappeloogst te garanderen. Wassail wordt gemaakt met traditionele kruiden, maar niet zozeer dat de essentie en smaak van de appel worden verwijderd. Het is een geweldig drankje in de winter.

Uiterlijk: troebel, kurkuma, bruisend

De Wassail ziet eruit als een glühwein. De kleur is een rijke kurkuma met veel waas. Ik kan mijn vingers nauwelijks zien aan de andere kant van het glas. Er zijn wat bubbels die zich verzamelen aan de randen van de cider waar het glas rinkelt.

Aroma’s: kruidnagel, gember, kaneel, mineralen, cranberry, appel en kers

Wassail van Big Fish Cider Co. ruikt meteen naar kaneel, kruidnagel, gember, sinaasappel en natte appels. Het is enorm aanlokkelijk. Ten tweede krijg ik tonen van mineralen, cranberry en kers.

Zoetheid/droogheid: halfzoet

Dit is een heerlijk zoete cider waarvan de zoetheid fruitig aanvoelt en smaakt naar bruine suiker. De zoetheid is helemaal welkom in dit drankje. Lees verder om te zien hoe het past bij deze prachtige cider.

Smaken en drinkervaring: stil, kruiden, citrus, medium zuur, wat tannines

Wassail verrukte ons op een winterse vakantieavond. Alle smaken beloofd door de aroma’s van de cider kwamen prachtig door in de smaken. Big Fish koos ervoor om deze cider still te maken met een bloei van warmte, fruit en kruiden. De cider moet zoet zijn, maar wat ik waardeer aan de zoetheid is hoe het heel echt smaakt: niets neps of uit balans. Het is gewoon zo ontzettend goed!

Deze gekruide cider heeft niet alleen de kruidige tonen van kruidnagel, kaneel en gember die ik in de aroma’s opmerkte; het maakt ook vrij effectief gebruik van tonen van citrus-sinaasappelsap. De cider gebruikt medium zuren en onmiddellijke tannines die zich vooral vermengen met de kruidnagelsmaak. Hoewel hij behoorlijk pittig is, voelt de cider nooit heet, puntig of bitter aan. Alle noten spelen prachtig in overleg. Mijn moeder beschreef het als vloeibare appeltaart. De appel spreekt met rijpe warmte, maar alle elementen zijn nodig voor de algehele ervaring. Wat een geweldige traktatie.

Drinkgelag!


Appelazijn
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart