Cider Review Farmhouse Cider’s Goldrush Single Varietal Cider

Farmhouse Cider is de ciderlijn gemaakt door Back Bay Brew House: Farmhouse in Virginia Beach, Virginia. Vandaag deel ik mijn mening over de Goldrush Single Varietal Cider, en ik moet de cidermaker bedanken. Hij deelde deze cider met mij ter beoordeling en is een van de aardige mensen die ik deze zomer in de Hudson Valley heb ontmoet toen ik reisde om mijn Pommelier-examen af ​​te leggen.

Je kunt hier lezen over Back Bay Brewery: Farmhouse en al hun bieren, wijnen, ciders en ingeblikte cocktails: https://backbayfarmhouse.com/.

Dit is mijn allereerste Farmhouse Cider-recensie.

Dit is wat het label van de Goldrush Single Varietal Cider erover zegt.

In tegenstelling tot veel andere ciderappelrassen die meer dan 200 jaar oud zijn, werd de Goldrush-appel pas 30 jaar geleden op de markt gebracht. Deze appel brengt een verfrissende zuurheid, hints van tropisch fruit en een unieke kruidigheid die zowel verwarmend als verkwikkend is.

Uiterlijk: lichte waas, levendige warme nectarinekleur, vrijwel geen zichtbare luchtbellen

Deze cider ziet er warm en huiselijk uit met zijn milde waas en uitnodigende nectarine gouden kleur. Het doet me denken aan de warme zonnige dagen die zowel voor als achter ons liggen. (Kun je zien dat ik elk seizoen mis, behalve de winter?)

Aroma’s: mandarijn, peren, rijpe appels en ouderwetse kauwgom

De Goldrush ruikt naar mandarijn en ouderwetse kauwgom bij een onmiddellijke eerste snuif (hoedtip voor mijn medeproever die de fruitige mix identificeerde die ons allebei deed denken aan ouderwetse kauwgom). Ik merkte noten van peer en rijpe appel op die ook levendig zijn in hun intensiteit.

Zoetheid/droogheid: Droog

Dit is een droge cider. Ik verwacht dat vaak in een enkele variëteitscider, maar het kan niet worden aangenomen. Dit is een heerlijke echte droge cider.

Smaken en drinkervaring: Hoog zuur, peer, fijne bubbels

Veel van wat in de aroma’s van deze cider naar voren komt, is ook aanwezig in de smaken van de Goldrush Single Varietal. Het smaakt prachtig naar rijpe appel en peer, met een zachte achtergrond van tropisch fruit. Deze cider brengt heerlijk hoge zuren die leuk en fruitig blijven in plaats van scherp of sober.

Het plezier van The Goldrush cider wordt versterkt door de overvloed aan zeer fijne bubbels. Alles komt samen om deze cider zeer drinkbaar en verrukkelijk te maken. Ik had de mijne met tilapia, bruine rijst en delicata-pompoen. Ik hield de maaltijd heel eenvoudig, zodat ik me kon concentreren op een nieuwe en opwindende cider. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb!


Appelazijn
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart